Skip to main content
Birdo madárfotópályázat

dr. Jakab Flóra

dr. Jakab Flóra

„Az egész életemet átszőtte a természet, állatok és fotózás szeretete. Édesapámtól eredeztethető a dolog, aki a születésem évében kezdett el komolyabban foglalkozni a természetfotózással. Mikor nagyobbacska lettem, csatlakoztam hozzá a fotós túráin, és az évek során teljesen összecsiszolódtunk, igazi fotóstársakká váltunk, akik a terepen fél szavakból is megértik egymást.
A fotózás mindig meghatározó volt számomra. A természetben olyan dolgokat láthatok, ami mások számára láthatatlan. Minden egyes alkalom egy életre szóló élmény, minden képemhez érzések, illatok, emlékek fűződnek.
Szeretem, ha a képeim sokféleséget tükröznek, ezért igyekszem a természetfotózáson belül is minél több kategóriában helyt állni és alkotni. Arra törekszem, hogy különleges mozzanatokat, viselkedéseket kapjak lencsevégre. Azokra a képeimre vagyok a legbüszkébb, aminek van egy kis „izzadtságszaga”. Fontos, hogy legyen a képek előkészületeiben a saját kezem munkája: legyen az leshely építése, tereprendezés vagy esetleg etetés.
Hátizsákom elengedhetetlen kellékei a teleobjektív, makró, és nagylátószögű optika. Az egyik kedvenc műfajom a cserkelő fotózás, amikor a kép létrejötte csak rajtam múlik, és minden alkalommal ad egy plusz adrenalinlöketet.

--


Jakab Flóra 1995-ben született Gyöngyösön. 2021-ben szerezte meg állatorvosi diplomáját az Állatorvostudományi Egyetemen. Számos fotópályázaton indult és nyert díjat, így például az Év természetfotósa versenyen 2015-ben a Madarak viselkedése kategória 3. helyezettje, 2014-ben a Golden Turtle – Student kategóriájának és a Memorial Maria Luisa photo competiton  – Ifjúsági kategóriának győztese volt.

Image
dr. Jakab Flóra
Contact:
Birdo Team
Email: info(at)birdphotocontest(dot)eu


Missziónk