Ugrás a tartalomra
Birdo madárfotópályázat

Megigézve

Megigézve

Megigézve

 • A fotó készítésének helyszíne
  Ammersee (Németország)
 • A képen látható madár
 • Így készült

  A tó partján a hajnali borongós időben pihenő nagy bukó család egy fiatal tagja néz velem farkasszemet. OM1, Olympus 300mm F4 PRO IS + MC14.

  Exif adatok
  Rekesz

  f/5.6

  Gyújtótávolság

  420mm

  Zársebesség

  7965784/1000000

  ISO

  6400

  Flash

  Flash did not fire, compulsory flash mode

  A képkészítés eszköze
  OM-1
 • Kategória
 • Pályázat éve
  2023
 • Fotós:

  Szemán Péter

  Szemán Péter vagyok. Szolnokon születtem, a fiatalkoromat Jászberényben töltöttem. Feleségemmel, két lányunkkal és két kutyánkkal 2023-ban költöztünk Németországba, korábban a Csepel-szigeten laktunk Halásztelken.
  A fényképezés mint hobbi, eddig is végigkísérte az életemet, de a természetfotózásban igazán a 2020 márciusában kezdődő Covid karanténban töltött időszak alatt merültem el. 
  A Csepel-szigetet felfedeztük a kerékpározásaink alatt, a hajnali kiruccanások során elkezdtem megismerni a környezetemben élő állatok szokásait, előfordulási helyeit, és szembesültem azzal a kihívással, amit az állatok fotózása jelent.
  Ez a kihívás, illetve a folyamatos fejlődni akarás motivált abban, hogy szinte minden hétvégém hajnalát fotózással töltöm. Hálás vagyok, hogy egy tanfolyamon volt lehetőségem Magyarország kiemelkedő természetfotósaitól tanulni, tőlük ihletet meríteni. 
  A képeimmel kapcsolatban sosem vagyok/leszek teljes mértékben elégedett, ami kellő ösztönzést ad, hogy végigjárjam a saját utamat a fotózásban. A mai gépek nagymértékben tudják támogatni a fotóst, és a fotós feladata, hogy kiaknázza a gépben rejlő lehetőségeket. A saját tapasztalat és személyes preferenciáim alapján végül az Olympus/OM Systems rendszernél kötöttem ki, és jelenleg is azon vagyok, hogy megpróbáljam minél jobban elsajátítani a használatát.

Impresszum:
Birdo Természetvédelmi Egyesület
Email: info(kukac)bird-o(pont)hu


Missziónk