Ugrás a tartalomra
Birdo madárfotópályázat

A pályázat rövid leírása

A pályázat rövid leírása

Rövid áttekintés

A legfontosabb tudnivalók
a pályázati feltételekről

Nevezés és határidők

A Birdo Az év madárfotósa pályázatra saját készítésű madárfotóval lehet jelentkezni. 2023-ban 10 témakategóriában nevezhetnek a fotósok. Nevezési díj nincs.
A pályázat nyitott mindenki számára, aki elfogadja a pályázati feltételeket, amelyek tartalmazzák a szerzői jogokkal kapcsolatos kitételeket és az adatvédelmi elveket is.
A pályázónak hozzá kell járulnia, hogy a beküldött fotója megjelenik a pályázattal kapcsolatos promóciókban, publikációkban, a honlapon, a Facebookon, Instagramon, könyvben, kiállításon, médiában, és ezért a pályázó külön díjazásban nem részesül.

A fotófeltöltés kezdete:
2023. április 3.

A fotófeltöltés vége:
2023. július 9.

Második forduló:
2023. július 30. - augusztus 13.

Közönségszavazás:
2023. augusztus 14. - 31.

Eredményhirdetés:
2023. november 4.

Az eredményhirdetés helyszíne: Budapest

Képfeltöltés

A pályázat benyújtása előzetes regisztrációhoz kötött és anonim. Egy személytől csak egy regisztrációt fogadunk el. A képfájl nem tartalmazhat semmilyen utalást a kép szerzőjének személyazonosságára vonatkozóan, ellenkező esetben a kép nem jogosult a pályázatban való részvételre és kizárásra kerül.
A regisztrációnál megadott személyes adatokat a pályázat kiírója más célokra nem használja fel, azokat a pályázó kérésére megsemmisíti.

A pályázati anyagot regisztráció után a saját feltöltő felületen lehet beküldeni.
A pályázat nyitott a regisztrációs és feltöltési időszak alatt, a feltöltési felületre az adott időszakban bármikor feltölthető kép.
Egy pályázati kép csak egyszer nyújtható be. Ismételt feltöltés esetén az egyik kép kizárásra kerül. A feltöltött képeket a pályázó a feltöltési időszak végéig bármikor cserélheti, módosíthatja.
A pályázat anyaga a feltöltés pillanatától előszűrésen megy át, amely során a kiírás feltételeinek és a minimális technikai feltételeknek nem megfelelő fotókat azonnal töröljük. A törlés tényéről a pályázó tájékoztatást kap. Újabb fotót csak a feltöltési időszakban lehet helyette feltölteni.

Követelmények

Az etikus madárfotózás elvei alapján csak olyan képek nevezhetők, amelyek az élővilágban okozott károk és az élővilág zavarása nélkül készültek. A beküldött fotók kizárólag természetes élőhelyen (természeti vagy városi környezetben) fotózott, vad madarakat ábrázolhatnak. Az idomított, fogságban, állatkertben tartott madarakat ábrázoló fotókat, amennyiben az egyértelmű, azonnal töröljük.
Drónfotókat nem fogadunk el.

A pályázaton jó minőségben elmentett, JPG formátumú képpel lehet pályázni, aminek maximális fájl mérete 5 Mbyte.
A képkészítés eszköze nincs definiálva, minden olyan képrögzítésre alkalmas eszközzel készített fotóval lehet pályázni, amely a minimális technikai feltételeket biztosítja.
Amennyiben a pályázat kiírója vagy a zsűri meggyőződik arról, hogy olyan kép került nevezésre, amely a részvételi szabályok bármelyikének nem felel meg, az érintett képet kizárhatja a pályázatból. A pályázat kiírója továbbá fenntartja a jogot, hogy ha bármikor tudomására jut a szabályok megszegése egy kép esetében, akkor a képet utólagosan is törölheti, és az esetleges díjazást visszavonhatja.

Impresszum:
Birdo Természetvédelmi Egyesület
Email: info(kukac)bird-o(pont)hu


Missziónk